Sorry Minister

S&V Fiction, VPRO

Leader voor politieke comedy, waarin het draait om het reilen en zeilen van het Ministerie van Beheer & Beleid. Kersverse minister Karel Bijl neemt het op tegen Secretaris-Generaal Helen van Zuylen, Privésecretaris Maarten Hulst en diens assistent Mohammed in de eeuwigdurende strijd om de werkelijke macht binnen de regering. Dat zorgt voor tal van spannende, maar vooral ook hilarische confrontaties.

De conflicten in de serie zijn van alle tijden, of het nu gaat om hoeveel de burger nu wel of niet mag weten van de regering, om bezuinigingen, of over de beveiliging van bewindslieden. De serie blijft daardoor opmerkelijk actueel, met vragen over het declaratiegedrag van ministers en Kamerleden, de (wan)toestand in de zorg en de fiasco’s die voor grote infrastructurele projecten door moeten gaan.

En alsof dat nog niet genoeg problemen oplevert voor minister Bijl, moet hij ook nog zijn vrouw Annet tevreden houden en zijn dochter Nina behoorlijk opvoeden. Het leven van een minister gaat absoluut niet over rozen – eigenlijk vooral over doornen.

De serie is een Nederlandse versie van de Britse serie Yes, Minister die tussen 1980 en 1988 werd uitgezonden, en nog regelmatig wordt herhaald.


met Jeroen Spitzenberger, Lies Visschedijk, Peter Heerschop, Mohammed Azaay, Lidewij Mahler en Sara Kroos
leader Kees Veling, Oskar Luyer, Nils Muhlenbruch
muziek New Cool Collective
scenario Edwin de Vries, Peter de Baan
regie Peter de Baan
producent Paul Voorthuysen, Chris Derks