EenVandaag De Stemming

AVROTROS

Voor de actualiteitenrubriek EenVandaag ontwikkelde Captain Video in samenwerking met Driebit en De Monsters de applicatie De Stemming. De Stemming is een nieuwe politieke peilmethode waarin de twijfelende kiezer centraal staat. De Stemming geeft meer inzicht in kiezersbewegingen en in de strijd tussen politieke partijen dan andere peilingen doen.

De Stemming is een initiatief van EenVandaag naar een idee van politicoloog prof. Joop van Holsteyn. De peiling is mede ontwikkeld en uitgevoerd door onderzoeksbureau Intomart GfK. De uitslagen worden niet alleen gepresenteerd in de uitzendingen van EenVandaag maar zijn ook interactief toegankelijk voor publiek op de EenVandaag website en via de gratis iPad App.

Captain Video heeft het functioneel ontwerp, grafisch ontwerp en interactie ontwerp van de applicatie verzorgd. Captain Video ontwikkelde daarnaast ook de visuele identiteit van De Stemming (logo, idents, animaties, header, banners etc) en begeleidde de technische implementatie in de EenVandaag studio. Driebit heeft de back-end ontwikkeld en De Monsters de Flash front-end.

applicatie ontwerp Oskar Luyer, Kees Veling
peiling Intomart GfK
presentatie Gijs Rademaker
technische realisatie Driebit, De Monsters